mercredi 13 mars 2013

Objectif potager!

Entre les grands froids et les giboulées de mars, il n'est pas facile de trouver une éclaircie assez longue pour avancer dans le jardin. Il a fallu s'ingénier à trouver des activités pour les enfants pendant ces vacances de février. De nombreuses séances peinture au coin du feu..
Entre el fred i els ruixats típics de març, no és fàcil trobar una clariana prou llarga per avançar amb la feina del jardí. Vaig haver de buscar idees per trobar activitats pels nens durant les vacances de febrer. vam fer moltes sessions de pintura a la vora del foc... 

Nous avons heureusement bénéficié d'un week-end de beau temps fin février, qui nous a permis d'avancer un peu et de faire le deuxième étage de notre barbecue. Merci à nos amis polonais! Je sens que bientôt j'aurai un petit maçon pour m'aider à la maison!
Per sort, vam gaudir d'un cap de setmana de bon temps a finals de febrer, i això ens va permetre avançar una mica i fer la segona "planta" de la nostra barbacoa. Gràcies als nostres amics polonesos! Em fa efecte que d'aquí poquet tindré a casa un petit paleta per ajudar-me! 












Cela m'a aussi permis de faire un peu de place pour déplacer les pierres du fond du jardin pour enfin commencer à désherber!! C'est que je suis déjà en retard sur le calendrier idéal pour travailler la terre avant de planter mes tomates et mes courgettes; je ne peux pas perdre trop de temps maintenant. J'ai donc passé trois jours à travailler dans le jardin avec les enfants, entre deux averses, et la surface à déherber est presque terminée.
Això també em va permetre fer una mica de lloc i desplaçar les pedres del fons del jardí per començar, per fí, a treure l'herba! Es que ja porto retràs respecte al calendari ideal per treballar la terra abans de plantar els meus tomàquets i carbassons; no puc perdre gaire més temps ara. Per tant, vaig passar tres dies treballant al jardí  amb els nens, entre ruixat i ruixat, i ara la parcela on havia de treure l'herba gairebé ja està acabada. 


Evidemment, comme ça faisait des années que ces pierres étaient là, nous avons trouvé toutes sortes de choses au-dessous: des pièces de monnaie, des jeux, des fils de fer, des outils de maçonnerie, et même un gros crapaud encore endormi qui s'est juste réveillé le temps d'aller se cacher sous le tas de bois pour finir son hibernation.
Evidentment, ja que feia anys i panys que aquestes pedres hi eren, vam trobar de tot a sota: monedes, jocs, filferro, estris i fins i tot un gripau encara adormit, que només es va despertar prou per amagar-se de nou a sota de la pila de llenya, per acabar la seva hibernació. 


 Après ces jours de pluie/neige, les chataîgners des sommets de Fontfrède, juste à côté de chez nous, sont encore enfarinés de neige, et le Canigou est absolument resplendissant quand il se laisse voir entre deux nuages. L'autre jour, en allant au travail, il m'a rappelé les sommets de l'Himalaya quand on les voit dans les nuages depuis le Népal.

L'Himalaya au Nord de Kathmandou

 Després d'aquests dies de pluja/neu, els castanyers dels cims de Fontfreda, just a prop de casa nostra, encara estan enfarinats amb neu, i el Canigú és absolutament espectacular, quan es deixa veure entre els núvols. L'altre dia, anant cap a la feina, em va recordar els cims de l'Himalaia dins dels núvols, quan es miren des del costat nepali. 
 

le Canigou
Il faut donc maintenant attendre que toute cette eau sèche, profiter des dernières fleurs du camélia et des narcisses qui illuminent le jardin de tous côtés..  
 
Doncs ara hem d'esperar que tota aquesta aigua s'assequi una mica, aprofitar de les últimes flors de la camelia i dels narcissos que il.luminen el jardí de tots costats.




Au fait, les vacances sont terminées, ainsi que toutes les oeuvres d'art... Finalement, ça a du bon, les jours de pluie!! Per cert, ja s'han acabat les vacances, així com les obres d'art... Finalment, els dies de pluja tenen lo seu!!




Aucun commentaire: